Ølen Betong - hjem

Tunell-arbeid på Haukeli

Ølen Betong leverer betong til oppgraderingen av to tuneller og ett rasoverbygg på E134 Haukelifjell.

Publisert: 04.03.2021

Anders Molland forteller at de nå er halvveis i Haukelileveransen.

Den planlagte oppgraderingen går over tre sommersesonger, og skal etter planen være ferdig i løpet av september 2022. Statens vegvesen estimerer en totalkostnad på rundt 340 millioner kroner i prosjektet. Arbeidet i de tre tunellene Vågslidtunellen (1,6 km), Haukelitunellen (5,7 km) og Svandalsflona skredoverbygg (0,5 km) blir utført for å bedre sikkerheten i tunellene, spesielt med tanke på trafikkulykker og brann. Det er Bertelsen & Garpestad som er entreprenør på tunell-oppgraderingene.

– Vi har gjort unna halvparten av tunell-leveransene, nå er det stopp frem til sommeren. Men nå i vinter jobber vi med å levere til oppbyggingen av seks tekniske bygg som skal stå inne i tunellene. Det er en fin vinterjobb på Haukeli, mener divisjonsleder i ferdigbetong Anders Molland.

I tillegg til tekniske bygg, skal det også i prosjektet bygges ny renseløsning for vaskevann i tunellen, oppgradere rømningsveier og lage flere nye, samt forbedre brannsikring og reparere skadet betong. Det elektriske anlegget blir også byttet ut, i tillegg til at en skal etablere nytt tunelltak og nye vegger. Ølen Betong skal totalt levere 7000 kubikk til tunell-prosjektene på Haukelifjell.