Ølen Betong - hjem

Travel betonghøst med kaier, skole og smoltanlegg

Fiskerikaier, barneskole og smoltanlegg står på planen for Kirkenes Ferdigbetong høsten 2018.

Publisert: 07.08.2018

Kirkenes Ferdigbetong på plass med betong til nye fiskerikaier i Berlevåg.

I løpet av sommeren 2018 er Kirkenes Ferdigbetong i gang med flere nye storleveranser: I juni startet arbeidet med den nye barneskolen i Bjørnevatn i Sør-Varanger, i tillegg til nye betongordrer fra Berlevåg kommune.

- Kommunen har rustet opp hele kaiområdet sitt, og blant annet fornyet med nye fiskerikaier. Dette er et prosjekt vi har jobbet med i over tre år, men det har gått litt i rykk og napp, og nylig startet vi opp med ny leveranse av ferdigbetong til kaiene. Dette er en betydelig jobb for oss, som kommer i tillegg til flere andre store prosjekter i løpet av høsten, sier daglig leder i Kirkenes Ferdigbetong, Terje Jakola.

Frem til jul vil gjengen i Kirkenes også sørge for betongleveransene til nytt smoltanlegg i Friarfjord i Lebesby Kommune.

- Dette vil bli vår største enkeltleveranse i år med ca. 3000 kubikkmeter betong, over en transportavstand på 12 mil. Avstanden og veiforholdene kan komme til å by på utfordringer til høsten, da vi må passere Ifjordfjellet, som ofte har snø og glatte veier allerede i begynnelsen av oktober. Her innføres kolonnekjøring og veien er ofte stengt på grunn av uvær. Dette er en stor jobb for oss, og heldigvis har vi flere flinke sjåfører som kan leies inn når aktiviteten topper seg, sier Jakola.

Denne våren har Kirkenes ferdigbetong samarbeidet tett med Ølen Betongs avdeling i Hammerfest på to prosjekter; til AF-gruppens prosjekt for Forsvaret i Lakselv, og til et kaiprosjekt i Honningsvåg. Jakola sier det har vært en stor fordel å kunne samarbeide om leveransene på grunn av avstandene.

- På disse prosjektene har vi fått bevist at vi samarbeider godt og har stor kapasitet over lange avstander. Eksempelvis er avstanden fra vårt anlegg i Tana til Lakselv 240 kilometer, og fra Tana til Honningsvåg er det 400 kilometer. Da har det vært en styrke å kunne samkjøre leveransene våre med Hammerfest som ligger tettere på disse prosjektene, sier Jakola.