Ølen Betong - hjem

Ølen Betong tildelt betongleveranser til Hywind Tampen av Kværner

Publisert: 10.08.2020

Hywind Tampen flytende vindturbin. Illustrasjon Kværner.

Ølen Betong AS er tildelt betongleveransen til utbyggingsprosjektet Hywind Tampen av Kværner. Betongleveransen er på ca 35 000 m3 over 16 måneder.

30. juni signerte Ølen Betong kontrakten med Kværner for betongleveranser til flytende betongstrukturer for verdens største flytende havvindpark. Leveransene vil foregå på Stord og Dommersnes i Vindafjord. 

– Ølen Betong er en nasjonal aktør med lang erfaring på drift og levering til store onshore prosjekter for olje- og gassindustrien rundt i Norge. Summen av erfaring, kompetanse og kapasitet gjør at Ølen Betong er godt rustet for denne type leveranse, sier Erik Stormyr, prosjektleder i Kværner. 

Daglig leder Lars Norekvål i Ølen Betong er svært fornøyd med avtalen som har kommet i stand og ser frem til å gjennomføre et spennende pionerprosjekt i samarbeid med Kværner. 

 - Vi anser prosjektet som strategisk viktig for Ølen Betong med tanke på å være med å bidra til bærekraftige og verdiskapende løsninger for samfunnet sier Norekvål. Samtidig er prosjektet både utfordrende og krevende å gjennomføre med drift 24/7 over 16 måneder.

Om Hywind Tampen prosjektet

Hywind Tampen er verdens største flytende havvindpark. Det er et pionerprosjekt og et viktig bidrag for å redusere utslipp fra Gullfaks og Snorre tilsvarende årlige utslipp fra 100 000 personbiler. Vindparken vil bestå av 11 vindturbiner basert på havvindkonseptet Hywind som er utviklet av Equinor. 

Vindmøllene monteres på flytende betongskrog. De 8 MW store turbinene vil få en samlet kapasitet på 88 MW og vil kunne dekke om lag 35 prosent av det årlige behovet for elektrisk kraft på de fem plattformene som utgjør Snorre og Gullfaks.

Daglig leder i Ølen Betong, Lars Norekvål

For mer informasjon, kontakt:

Stian Berge, Prosjektleder Ølen Betong AS - Tlf. 488 89 929

Lars Norekvål, Daglig leder Ølen Betong AS – Tlf. 930 15 544

Om Ølen Betong

Ølen Betong er en av landets største betong- og betongvareprodusenter, med hovedkontor i Ølen ca. 5 mil øst for Haugesund (E 134). Ølen Betong ble etablert i 1974. Med mer enn 45 års erfaring, kan vi stille med høy kvalitet og kompetanse, slik at du som kunde skal bli fornøyd. Vi kan levere betong, elementer og betongvarer til både større og mindre prosjekter.

Ølen Betong er en del av Nordic Concrete Group med 60 blandeverk og fabrikker i hele Norge.