Ølen Betong - hjem

Rigger Jørpeland for nye prosjekter

Aktiviteten har tatt seg opp hos hos Sandnes & Jærbetong avdeling Jørpeland 2017. Nå oppgraderes anlegget for å være klar til et enda travlere 2018.

Publisert: 19.02.2018

Driftsleder Leif Dalen (t.v) og driftsansvarlig Tor Oddvar Rosland ruster opp anlegget for nye oppdrag.

Av Kari Aakra, Medvind24.no

I november 2016 overtok Sandnes & Jærbetong betongblandeverket til Dalen Betong på Jørpeland. I løpet av 2017 er det iverksatt flere oppgraderinger for å modernisere og effektivisere produksjonen.

- Det er mange store prosjekter på trappene, og vi vil være forberedt til enda flere og større leveranser. Det er også planer om å rive en eldre del av blandeverket og oppgradere denne med et nybygg. Denne jobben settes i gang så snart alle tillatelser er på plass, sier Tor Oddvar Rosland, driftsansvarlig i Sandnes og Jærbetong.

- Vi har montert luker på tilslagssiloene, for å unngå at tilslaget fryser i løpet av vinteren. Det var en omfattende jobb, som sikrer at vi kan levere varm betong til kundene våre.

Like over nyttår startet anlegget på Jørpeland opp med betydelige leveranser til flere store byggeprosjekter i Ryfylket. Anlegget på Jørpeland har en god blandemaskin, og nå jobber vi med å modernisere resten av fasilitetene til tilsvarende høy standard, sier Rosland.

- I januar begynte vi produksjonen til et oppdrettsanlegg på Tøtlandsvik, hvor vi i første omgang skal levere 6000 kubikkmeter betong. Parallelt skal vi levere større mengder ferdigbetong til en ny skole og en boligblokk på Tau, forteller driftsleder Leif Dalen.

Anlegget på Jørpeland har også bidratt til produksjonen av betong til Ryfast det siste året. I tillegg til ferdigbetong er også anlegget på Jørpeland forhandler av forskalingsprodukter via Malthus.