Ølen Betong - hjem

Ribe Betong kåret til Årets Betongstasjon

Ribe Betong på Mjåvann utenfor Kristiansand i Vest-Agder fikk fredag det synlige beviset på at de er Årets Betongstasjon 2014.

Publisert: 23.03.2015

Roger Ribe og Tor Edvin Dahle viser stolt frem beviset på at betongstasjonen på Mjåvan har blitt kåret til Årets Betongstasjon 2014
Daglig leder i Ribe Betong, Roger Ribe (t.v.) og Tor Edvin Dahle er begge stolte over at bedriften deres er kåret til Årets Betongstasjon 2014.

Det var en stolt daglig leder, Roger Ribe, som sammen med Tor Edvin Dahle fikk overrakt prisen på årets Fabrikkbetongkonferanse på Gardermoen.

- Ribe Betong er en bedrift som viser stor kreativitet, og som med egne krefter har bygget opp betongfabrikken, heter det i årsmeldingen fra Norsk Fabrikkbetongforening (Fabeko)

Henger høyt

Fabeko, sammen med Bladet Byggeindustrien og Norcem står bak prisen «Årets Betongstasjon». Den ble første gang utdelt i 1994, og henger svært høyt blant produsentene av fabrikkbetong.

Blant kriteriene juryen vurderer er bedriftens helse-, miljø- og sikkerhetspolitikk og hvordan bedriften lever opp til denne. Kompetansehevende tiltak og bedriftskultur er andre områder som vurderes. Det samme gjelder forholdet bedriften har til kundene sine og lokalmiljøet. Juryen ser også på hvilke markedstiltak bedriftene har gjennomført og generelt hvilket omdømme de har.

Oppgraderer maskinpark og mannskap

- Vi legger stor vekt på regelmessig oppgradering av maskiner og personell, og at vi til enhver tid har det som trengs for å kunne møte kundenes krav til kvalitet, kunnskap og leveringspresisjon, sier Roger Ribe.

- Ved fabrikken på Mjåvann har vi en fast bemanning på 15 personer, inklusive betongsjåførene. Medregnet Ribe Betongpumping og heleide Åseral Grus og Betong har vi 60 ansatte og disponerer en moderne anleggspark av betongbiler og betongpumper. Dette har gjort oss til en ledende produsent av ferdigbetong i området.

Ølen Betong på eiersiden

Ribe Betong ble etablert i 2005, men virksomheten startet i 1995. I 2009 kjøpte Ølen Betong 50 prosent av aksjene.

Siden starten har Ribe Betong vokst til en av de fremste produsentene i sitt slag på Sørlandet. Med moderne fabrikker og stor kapasitet kan de levere ferdigbetong til store og små prosjekter i hele regionen.

- Ribe Betong er opptatt av å være et naturlig valg både for profesjonelle og private. Målet er å være best på service. Derfor stiller vi alltid opp når kunden har behov for det, sier Roger Ribe.

I Ølen Betong begynner tildelingen av prisen Årets Betongstasjon å bli tradisjon. Ved fjorårets kåring gikk prisen til Ølen Betong Gismarvik.