Ølen Betong - hjem

Produserer og vasker tilslag for Isachsen i Mjøndalen

Det mobile knuseverket og vaskeanlegget til Nor Aggregates (NAG) har siden april i fjor produsert og vasket 170 000 tonn betongtilslag/sand for Isachsen. Største andelen av vasket sand og singel blir brukt på betongstasjonen i Mjøndalen.

Publisert: 21.04.2021

Det mobile knuseverket og vaskeanlegget sørget for betongtilslag uten slam i Drammen.

Prosjektansvarlig og daglig leder Joachim Haugen i Nor Aggregates (NAG) forteller at Ølen Betong ser det som svært gunstig å vaske vekk slam som befinner seg i sandtaket i Mjøndalen, og NAG gjør denne jobben for Isachsen som er eier av sandtaket. Isachsen igjen selger tilslaget til blandeverket.

– Ved å benytte det mobile vaskeanlegget, som til vanlig er lokalisert i Gismarvik, fikk vi tilslag uten slam. Det gjør betongen mindre vannkrevende, som betyr at du kan bruke mindre sement og likevel holde betongen stabil, forteller Haugen.

Vaskeanlegget er nå tilbake på Gismarvik og i mai/juni starter arbeidet med å flytte det til Mjøndalen igjen. Da er gjengen i NAG klare for runde to i Drammen, hvor målet er å produsere der i over et år, og får da produsert opp store mengder tilslag for Isachsen.

– Vi er tre ansatte som reiser bort og kjører anlegget selv. Selve flyttingen krever litt tid, men vi har god hjelp fra mekanikerne i Ølen Betong, sier Haugen.

– Det er en ganske omfattende jobb. Vi bruker omtrent to uker på å rigge anlegget ned samt frakt til Drammen, og rundt to uker for å få det klart for produksjon igjen.

På Gismarvik er anlegget i full gang med å finknuse, kubisere og vaske masser for ordinær leveranse.

– Nå må det planlegges godt og produseres opp det vi klarer før anlegget skal tilbake til Drammen.