Ølen Betong - hjem

Optimistisk betong-start

Det første året med Ølen Betong på eiersiden i Odda Betong har vært hektisk og varier. Nå satser produksjonsleder Erik Kvam på at høsten skal gi flere store jobber.

Publisert: 10.07.2020

Image
De ansatte i Odda Betong fra venstre Thomas S.(Sjåfør) Reidar H.(Blandeoperatør) Arkadiusz W.(Pumpesjåfør) Inger O.(Sjåfør) Erik K. (Produksjonsleder)

 – Den største overgangen med nye eiere er nok at vi nå har tilgang til mye mer kompetanse, dermed kan vi også ta på oss større jobber, mener Erik Kvam, som leder arbeidet ved blandeverket på Eitrheim i Odda.

Kvam har 25 år med erfaring fra Høyer Odda som drev blandeverket frem til Ølen Betong overtok femti prosent av aksjene i 2019. Odda Betong leverer i dag ferdigbetong til hele Hardanger, og har fast fire betongbiler og to pumper stasjonært i Odda. 

Det siste året har Odda Betong ansatt to nye sjåfører og kjøpt to nye biler. I vinter opplevde de også at den ene bilen traff fjellveggen ute på glatte veier, heldigvis gikk det bra med sjåføren. 

 – Vi trenger å være tett på lokalbefolkningen i Odda, både for å vise oss frem som et attraktivt sted å jobbe, men også for å kunne få tak i betongjobbene i området, slår divisjonsleder i ferdigbetong, Stian Berge fast, og viser til at de tidligere i år arrangerte fagdag med inviterte gjester. På grunn av koronasituasjonen har våren likevel vært rolig, forteller Stian.

– Jeg tror derimot vi vil se flere større oppdrag kommer inn til høsten, mener Erik Kvam. Han trekker blant annet frem arbeidet med å utvide sinkfabrikken Boliden, en utviding som kan bety store leveranser av ferdigbetong for Odda Betong. 

 – Det vil jo i så fall være en av de største betongleveringene vi har hatt i Odda. I tillegg er det på trappene et fiskeoppdrett i Ænes og det skal oppgraderes en del veitunneler. Jeg er optimist med tanke på markedet, utfyller Berge. 

I dag teller de fem ansatte i Odda Betong, til høsten er målet at flere jobber også skal gi behov for flere ansatte. Det er viktig for ledelsen å satse på rekruttering lokalt. 

 – Vi har nylig ansatt to nye sjåfører, en dame og en mann, det var veldig kjekt. Dersom det kommer oppstart på flere jobber så vil vi ha behov for mer arbeidskraft fremover, sier Stian Berge og viser til at lokal kunnskap og nettverk er gull verdt når en skal bygge opp bedrift på et nytt sted.