Ølen Betong - hjem

Ølen Betong kjøper Vikan Betong

Ølen Betong har inngått avtale med AS Vikan Betong om å kjøpe virksomheten deres i form av et innmatskjøp hvor vi overtar eiendeler og ansatte.

Publisert: 12.02.2023

Fra venstre: Ingvild Vihovde Haug, Ølen Betong Transport, Per Ivar Kårstad, Ølen Betong, Tine Grytnes Laskerud, Vikan Betong og Lars Norekvål, Ølen Betong

Vikan Betong har et betongverk på Vikanholmen på Vestbase i Kristiansund. I tillegg har de 2 pumpebiler som vil bli overdratt til Ølen Betong Transport. Kleven Transport som er en lokal transportør leverer transporttjenestene for Vikan Betong, og dette samarbeidet vil fortsette som før. I 2021 omsatte Vikan Betong for MNOK 16,9, og blandeverket har en årlig produksjon på rundt 10 000 m3.

Tine Grytnes Laskerud, daglig leder AS Vikan Betong, uttaler:

- Dagens eiere og ledelse opplever at det er stadig vanskeligere å stå alene i et marked med økende regulatoriske krav. De vurderer at det vil være en klar fordel for virksomheten å bli del av en større sammenslutning.

For Ølen Betong er motivasjonen for oppkjøpet å oppnå en markedsposisjon i Nordmøre hvor vi ikke har noen aktivitet fra før.

Overtagelsen trer i kraft fra 1. mars 2023, og betongstasjonen vil bli organisert som en avdeling i Ølen Betong ledet av Roger Bolgen som blir driftsleder for avdelingen. Roger har lang fartstid i Vikan Betong og kjenner kunder og lokalmarkedet godt.

Lars A. Norekvål, daglig leder i Ølen Betong, har gitt følgende uttalelse:

- Dette blir Ølen Betong sin første betongstasjon i Nordmøre som vi ser på som et spennende marked med bra potensial framover. Med vår organisasjon er jeg sikker på at vi i samarbeid med ansatte fra Vikan Betong vil kunne tilby et enda bedre tilbud til kundene i området.

For mer informasjon, kontakt:
Tine Grytnes Laskerud, daglig leder AS Vikan Betong – Tlf. 975 39 234
Lars Norekvål, daglig leder Ølen Betong AS – Tlf. 930 15 544

Om Ølen Betong

Lars Norekvål

Ølen Betong AS er en av Norges ledende leverandører av ferdigbetong, betongvarer og betongelementer til tunnel og samferdsel med produksjon på mange lokasjoner i Norge. Hovedkontoret er i Ølensvåg, 5 mil øst for Haugesund. Selskapet er en del av Nordic Concrete Group (NCG). NCG-konsernet har eierinteresser i over 60 betongstasjoner i Norge, og er med det den største betongprodusenten i landet. Samlet brutto omsetning i konsernet var i 2021 på 3,6 mrd. kroner.