Ølen Betong - hjem

- og der var Odda Betong i gang!

2. mai ble startskuddet for nye Odda Betong markert. Mange prosjekter er på trappene i området, og nå er det nye selskapet på jakt etter flere ansatte for å øke leveransene.

Publisert: 13.05.2019

Klar for utvikling med nye eiere i ryggen. Fra venstre: Arve Kvåle (daglig leder i Høyer Odda og styremedlem i Odda Betong), Randi Opedal Øyre (økonomisjef i Høyer Odda og styremedlem i Odda Betong), Ola Espeland (daglig leder i Odda Betong), Lars Norekvål (daglig leder i Ølen Betong), Erik Kvam (produksjonsleder i Odda Betong) og Stian Berge (divisjonsleder for ferdigbetong i Ølen Betong).

Fra blandeverket på Eitrheim i Odda var det utstedt åpen invitasjon til grillfest og kakefeiring for å markere starten for det nye betongselskapet. Høyer Odda og Ølen Betong eier femti prosent hver av det nyetablerte selskapet.

- Med både Ølen Betong og Høyer som eiere har vi solide økonomiske muskler i ryggen. Det gir oss store muligheter til å utvikle et sterkt selskap, sier daglig leder i Odda Betong Ola Espeland.

- Ølen Betong er blant de fremste i sitt fag, og en av de ledende leverandørene i landet, og vi ser frem til å utvikle oss som en del av en slik organisasjon. Vi blir del av et større apparat, og vil ha mer materiell til rådighet, større kapasitet, flere biler og et større kompetansenettverk å spille på. Ølen Betong har også hatt et stort fokus på teknologi og HMS, noe vi også nå vil kunne spille på, sier Espeland.

Odda Betong har i dag fem ansatte, og er nå på jakt etter flere ansatte. I dag produserer blandeverket ca 10.000 kubikkmeter betong i året, til kunder hovedsakelig i Sørfjorden i Hardanger, i tillegg til en del prosjekter blant annet i Jondal og Kvinnherad.

Mulighetene for å trappe opp leveransene fremover er gode, mener daglig leder i Høyer Odda og nå styremedlem i Odda Betong, Arve Kvåle.

- Det er mange spennende prosjekter på gang i området, både innen samferdsel og industri. Industrien i området står overfor store investeringer, og vi håper selvsagt at vi kan være med på som mange som mulig av disse jobbene, sier Kvåle.

Etableringen av nye Odda Betong vil styrke aktiviteten i et spennende område, sier daglig leder i Ølen Betong, Lars Norekvål.

- Med Odda Betong får vi tilgang til et nytt marked. Det er mye interessant som skjer innen både industri og samferdsel i denne regionen, og blandeverket ligger geografisk godt til for å kunne dekke prosjekter i Hardanger. I tillegg vil også vi i Ølen Betong supplere med ressurser ved behov, sier Norekvål.