Ølen Betong - hjem

Med fokus på trafikksikkerhet

Tema for årets HMS-uke i Ølen Betong omhandlet trafikksikkerhet, ergonomi og stressmestring.

Publisert: 09.08.2018

HMSK-ingeniør Lovise-Amanda Hundseid og sjåfør Trond Eikeland gir tommel opp for trafikksikkerhet.

- HMS-uken gjennomføres årlig i Ølen Betong. Vi har en travel hverdag, derfor er det bra å sette en fast uke der vi har samlinger hvor vi tar opp aktuelle HMS-tema, sier HMSK-ingeniør i Ølen Betong, Lovise-Amanda Hundseid.

Sammen med HMSK-leder Steinar Skartland har hun ansvaret for å følge opp HMS-arbeidet. Årets HMS-uke gikk av stabelen i mars. Bedriften har den siste tiden hatt et ekstra stort fokus på trafikk- sikkerhet, og dette ble dermed et av temaene under HMS-uken.

Det er nylig utarbeidet en egen trafikksikkerhetspolicy som gjelder for alle i Ølen Betong.

- Vi legger vekt på at alle skal opptre hensynsfullt ovenfor seg selv og andre i trafikken. Sjåførene er bedriftens ansikt utad og representerer bedriftens syn på trafikksikkerhet, påpeker Hundseid.

I tillegg ble det under HMS-uken arrangert tema- samlinger om stressmestring og ergonomi. De som jobber i produksjonshallene våre kan til tider ha et fysisk krevende arbeid, og for dem er det viktig å blant annet løfte korrekt, slik at en unngår å utvikle muskel og skjelettplager.

- Noen av våre ansatte kan ha en uforutsigbar hverdag. Å mestre et potensielt stress som kan oppstå er også viktig, kanskje spesielt for blandeoperatørene våre som organiserer kontakten både med kunder og sjåfører, mener Hundseid.