Ølen Betong - hjem

Historisk gjennomslag i Ulrikstunnelen

Klokken 13.15 i dag var det gjennomslag i den nye Ulrikstunnelen mellom Arna og Bergen. Ølen Betong er en av leverandørene til det store samferdselsprosjektet.

Publisert: 29.08.2017

Mange hadde tatt turen for å se «Ulrikke» borre seg gjennom de siste metrene med fjell. Foto: Knut Ståle Lyngstad, Ølen Betong

Av Ellen Marie Hagevik, Medvind24.no

Den gigantiske tunnelboremaskinen «Ulrikke» har borret nesten 7 kilometer av tunnelstrekningen, og brukte 20 måneder på ferden gjennom fjellet. 58.000 billass med masse er kjørt vekk. Hadde man lagt massene i høyden på Brann stadion, ville det blitt et tårn på 1358 meter.

Fundamentene til skinnene maskinen går på er produsert av Ølen Betong, og mer om dette store oppdraget kan du lese her: Borrer seg gjennom Ulriken

Bane Nor kaller gjennomslaget en jernbanehistorisk begivenhet og en stor milepæl i prosjektet som gir dobbeltspor mellom Bergen og Arna. Prosjektet skal stå ferdig i 2022.

Området ved Fløen på bergenssiden av tunnelen var åpent for publikum, og mange kom for å få med seg den historiske begivenheten. Blant dem samferdselsminister Kjetil Solvik-Olsen, Svein Atle Berge, daglige leder i Ølen Betong og Knut Ståle Lyngstad, avdelingsleder ferdigbetong Bergen.