Ølen Betong - hjem

Fornyer bilparken

Ølen Betong bytter ut bilene sine jevnlig og i løpet av 2018 vil det være over 40 nye trailere og betongbiler i bilparken.

Publisert: 09.08.2018

- Vi skifter jevnlig ut bilene våre. Våre biler kjører alt fra 10.000 til 220.000 kilometer årlig, og det er viktig for oss at vi har kjøretøy som både er moderne, driftssikre og som sørger for mer miljøvennlig og effektiv transport, sier Leif Roald Bjelland, driftsleder i Ølen Betong Transport.

Ølen Betong Transport har totalt 270 tunge lastebiler og trailere i bilparken sin. I løpet av året blir det 43 splitter nye biler i «transporten» hos Ølen Betong.

- Det blir stadig flere og strengere miljøkrav til kjøre- tøyene og vi prøver å bytte ut bilene våre etter ca seks år. Nye kjøretøy gir mindre utslipp, er lettere bygde, kan frakte mer betong og bruker mindre diesel, sier Bjelland. Kran- og semibiler byttes ut etter ca 6 år, og betongbiler byttes ut etter ca 8 år. Noen kom inn på vårparten, flere kommer til fra september og utover.

- Vi får inn nye Scania semitrailere kranbiler med lift og krok, og Mercedes-biler til betongtransport og pumping, sier Bjelland.