Ølen Betong - hjem

Dobler produksjonen for nytt kraftanlegg

I løpet av de neste to årene skal det produseres totalt 15.000 kubikk betong ved Ribe Betongs anlegg i Åseral til kraftanlegget Åseral Nord. – Det er en stor jobb for lille Åseral.

Publisert: 29.08.2018

Bilde fra forberedende arbeid ved Langevatn vinteren 2018. Foto: Agder Energi

- Normalt produserer anlegget mellom 3000-6000 kubikk i året. Dei to siste årene har det vært en del arbeid med forskjellige kraftverk i området, så mengden har økt jevnt, sier daglig leder, Roger Ribe.

Åseral Nord-prosjektet omfatter en ny dam ved Langevatn og rehabilitering av en 7,2 kilometer lang tunnel mellom Langevatn og Nåvatn. Prosjektet vil øke produksjonen av fornybar energi tilsvarende strømforbruket til 2.100 husstander, skriver Agder Energi på sine hjemmesider.

Betongen leveres til entreprenørene Risa og Implenia, som bygger kraftverket for Agder Energi.

Den mer enn 7 kilometer lange tunnelen skal rehab- iliteres. Foto: Agder Energi

- Fra blandeverket vårt i Åseral til kraftanlegget er det nærmere 30 kilometer, så vi snakker om betydelige avstander totalt sett, med så store leveranser. Vi har to pumper og seks biler tilknyttet blandeverket, og har nylig ansatt to ekstra sjåfører for å kunne levere nok. Heldigvis har vi også flere som kan steppe inn som sjåfører når det er på det travleste, sier Ribe.

Ribe Betong har åtte betonganlegg i hele Agder; Åseral, Storemyr, Lyngdal, Flekkefjord, to i Kristiansand, og i høst åpnet også blandeverk nummer to i Arendal. Anlegget på Brekka skal sammen med blandeverket i Krøgenes forsyne Arendalsområdet med betong. Selskapet er sommeren 2018 også halvveis med leveransene til nye E18 mellom Arendal og Tvedestrand. Total 70.000 kubikkmeter sprøyte- og konstruksjonsbetong er bestilt av hovedentreprenør AF Gruppen. Roger Ribe håper et nytt samferdelsprosjekt vil kunne øke aktiviteten ytterligere over sommeren.

- Vi venter i spenning på anbudet på nye E39 mellom Kristiansand og Mandal. Det skal avgjøres i løpet av sommeren. Prosjektet vil kreve 150.000 kubikk, og det skal vi være klar til å levere dersom vi får jobben, sier Ribe.