Ølen Betong - hjem

Betongkontrakt til nytt kjøpesenter i Murmansk

Ølen Betong Ltd har inngått avtale med St. Petersburg selskapet NMK Monolit om levering av ca 16 000 m³ til nytt kjøpesenter i Berenga, Murmansk. Bare til bunnplate går det 6000 m³ og på den travleste dagen leverte bedriften 1500 m³.

Publisert: 15.10.2012

Direktør Atle Berge, Murmansk

Bunnplaten på totalt 6 000 m3 blir delt i flere større støper og fredag 28. september var første støp på vel 1 500 m³. Støpen ble unnagjort på ca 20 timer med et snitt på ca 75 m³/time for hele støpen. Leveringen gikk uten stopp eller problemer av noe slag og hele gjengen i Ølen Betong gjorde en glimrende jobb. I tillegg til egne biler har bedriften nå leid inn to 9 m³ biler fra St. Petersburg. I Oktober og November kommer resten av bunnplaten med flere større støper og arbeidet med vegger og dekker i etasjene oppover vil og nå starte umiddelbart.

Travel høst

- Ellers har det vært en travel høst i Murmansk, forteller Atle Berge, direktør for Ølen Betong sin datterbedrift i Murmansk.

- Vi nådde ca 4 000 m³ i September og flere nye prosjekter starter nå i Oktober, samt andre del av nytt kjøpesenter på 8-9 000 m³ der vi har allerede har levert 3-4 000 m³ til første delen. Videre også til et bro-prosjekt i Pechenga, ca 14 mil fra Murmansk mot Kirkenes samt flere andre mindre prosjekter som vi har fått avtale om. Høsten er alltid en travel tid i nord, og denne høsten blir det bra volum.

Lavna sandtak

For å skaffe tilstrekkelig råstoff til betongproduksjonen valgte Ølen Betong å kjøpe rettigheter til et sandtak og selv stå for utvinning og produksjon. Dette viste det seg å være ekstra utfordringer med.

- Vi får nå endelig alle rettigheter og avtaler til vårt sandtak i Lavna like utenfor Murmansk i orden, forteller Atle Berge, - noe vi har kjempet for i nærmere 4 år og med 6-7 rettssaker som vi har vunnet. Vi forbereder mye her i år, og fra neste år vil det startes opp med full drift.