Ølen Betong - hjem

Ølen Betong kjøper Swerocks betongvirksomhet i Tromsø

Swerock AS har inngått avtale om salg av selskapets betongvirksomhet i Tromsø som driver med produksjon av ferdigbetong. Kjøper er Ølen Betong AS.

Publisert: 08.04.2022

Swerock ferdigbetongstasjon i Tromsø (foto: Google)
Swerock ferdigbetongstasjon i Tromsø (foto: Google)

Alle de åtte ansatte ved betongstasjonen får tilbud om å bli med over til Ølen Betong. Eierskiftet er planlagt gjennomført 2. mai.

- Swerock Norge har besluttet å fokusere på virksomheten innen pukk & grus og har klare ambisjoner om å vokse innen dette segmentet. Stasjonen i Tromsø er Swerocks eneste betongstasjon i Norge og da Ølen Betong fremsatte et tilfredsstillende bud valgte vi å selge, sier adm. direktør Swerock Joar Caspersen.

Ølen Betong er veldig fornøyd med avtalen som har kommet i stand med Swerock og har i dag flere betongstasjoner i Nord-Norge, med virksomhet iblant annet Alta, Hammerfest, Kirkenes, Tana og Vadsø.

- Ølen Betong har de siste årene ekspandert i Nord-Norge, men frem til nå har vi ikke hatt tilstedeværelse i Tromsø. Dette oppkjøpet endrer på det og vi ser nå frem til også å betjene markedet i Tromsø-regionen, sier daglig leder i Nordic Concrete Group Svein Atle Berge.

Partene er enige om at kjøpesummen er konfidensiell. Transaksjonen er avhengig av godkjenning fra konkurransemyndighetene.

For mer informasjon, kontakt:

Joar Caspersen, adm. direktør Swerock AS - Tlf. 458 65 178
Lars Norekvål, daglig leder Ølen Betong AS – Tlf. 930 15 544
Svein Atle Berge, daglig leder Nordic Concrete Group AS – Tlf. 907 72 531

Om Ølen Betong

Ølen Betong AS er en av Norges ledende leverandører av ferdigbetong, betongvarer og betongelementer til tunnel og samferdsel med produksjon på mange lokasjoner i Norge. Hovedkontoret er i Ølensvåg, 5 mil øst for Haugesund. Selskapet er en del av Nordic Concrete Group (NCG). NCG konsernet har eierinteresser i over 60 betongstasjoner i Norge, og er med det blant de største betongprodusentene i landet. Samlet brutto omsetning i konsernet var i 2021 på 3.5 mrd. kroner.

Om Swerock AS

Swerock er en del av Peab-konsernet og har virksomhet i Norge, Sverige og Finland. Swerock er en ledende aktør i Norden innen produksjon av pukk & grus og betong.