Ølen Betong - hjem

Internasjonal pris til Ølen Betong AS

Den internasjonale bransjeorganisasjonen ERMCO har tildelt en pris til Ølen Betong AS for bedriftens fokus på miljø og teknikk, ved ferdigbetongstsjonen i Ølen.

Publisert: 19.06.2001

Fredag 15. Juni 2001 kunne Administrerenbde direktør i Ølen Betong AS motta den internasjonale anerkjennelsen i form av prisen fra ERMCO (European Ready Mixed Concrete Organization). Overrekkelsen skjedde i Berlin på betongkongressen som samlet 800 deltakere fra hele Europa.

3 Norske bedrifter ble tildelt prisen.

Hvorfor Ølen Betong AS ?

Gjennom flere år har Ølen Betong AS hatt stor fokus på miljø, både internt og eksternt, og har lagt ned store ressurser i bl.a. kildesortering og gjenvinning. I tillegg er betongstasjonen i Ølensvåg ombygd og oppgradert teknisk, slik at den i dag fremstår som en av de mest moderne i sitt slag.

Ved anlegget i Ølensvåg er det bygget en egen miljøstasjon, der alt bedriftens avfall sorteres. Målet er at 90% skal gå til gjenvinning, noe vi langt på veg klarer.

I blandeverket er både datastyringene skiftet ut, samt at selve blandeutstyet er fornyet. Dette inkluderer også vekter, beholdere og doseringsutstyr for tilsettingsstoffer, hvor vi nå kan ha opp til 7 ulike tilsetningsstoff samtidig, noe som gir oss flere fordeler med å levere rett tilpasset betong.

Eksternt har bedriften også satt mye inn på å forbedre miljøet gjennom beplantning, filtre for å redusere støv, tilpasninger for å redusere støy og bidratt til å få bygget sykkel og gangsti forbi bedriften for å gjøre innkjørselen og trafikkbildet tryggere for alle.

Et ledd i dette er etableringen av eget mottaksanlegg for sement bestående av 5 siloer med vekter og rørgater for oppblåsing av sement fra bulkskip. Dette reduserer behovet for transport inn til bedriften med vogntog på veg, og er også et pluss i forhold til miljøet og trafikksikkerheten.

Det at bedriften nå har mottatt denne internasjonale anerkjennelsen som ERMCO 2001 prisen innebærer, forplikter også til at fokuset på miljø blir fulgt opp også i fremtiden.

Vi skal bli enda bedre. Et skritt i denne retningen er etableringen av blandeverket i Bergen, der det ikke er avløp, men hvor alt skal resirkuleres. Dette gjelder også betongrester og vaskevann fra biler og anlegg, som vaskes, sorteres og går inn igjen i produksjonsprosessene som råstoff.