Nybygg klar til sommeren

Nybygget på Gismarvik blir et signalbygg med fokus på bruk av miljøteknologi. Bygget skal huse verksted, kontorlokaler og butikk.

Publisert: 07.04.2021

Nybygget skal stå klart til innflytting i sommer. F.v: Turid Berge-Olsen fra Ølen Betong, Camilla Aanensen fra GLIMT Interiørarkitekter, Hanne Maren Medhaug fra Ølen Betong Gruppen og Stig Traa Thorsen fra Vest Entreprenør.

– Hovedgrunnen til at en bygger nå er at betongvareavdelingen trenger mer produksjonsplass i Ølensvåg, og da er det mest hensiktsmessig at de overtar der Ølen Betong Transport (ØBT) har verkstedet i dag, sier Berge. I Ølensvåg utvides betongvareavdelingens område for produksjonsvarer. Her vil det bli en ombygging hvor verkstedhallen blir til produksjonshall for spesialproduksjon.

Bygget, som blir det første bygget i Haugaland Næringspark, vil være på totalt 3000 m2 på 12 mål tomt, og består av 1950 m2 haller og 1050 m2 kontorlokaler. Det skal være i energiklasse A og det forberedes for bruk av solceller. Lokalet er et betongelementbygg som vil ha en industridel og en kontordel. Industridelen vil blant annet bestå av verkstedet til ØBT som også vil inneholde egen vaskehall for store kjøretøy. Det vil også være et lagerareal og en egen avdeling for produksjon av produkter som ulike typer betongblokker.

Signalbygget i Gismarvik skal huse både verksted, kontorlokaler og butikk.

– Det skal fungere godt for Ølen Betong sine behov nå, men også i lang tid fremover, sier Svein Atle Berge i Ølen Betong Gruppen.

Byggingen av det nye bygget som settes opp på nabotomten til blandeverket i Gismarvik startet i november i fjor og vil stå klart til sommeren.

– Betongvareavdelingen sitt utsalgslager i Haugesund vil også flytte til Gismarvik og skal få en egen butikk i nybygget. Det vil også være tilgjengelig noen prosjektkontorer i første etasjen samt møterom, forteller Berge, som også nevner at de ser for seg å leie ut andreetasjen fra starten av, mens tredjeetasjen vil det være egen ordning på.

Det er selskapet Vest Entreprenør fra Stavanger som er totalentreprenør, og det ble signert kontrakt i fjor sommer. Selskapet har tidligere erfaringer med denne type bygg og konsept, og bygget skal oppføres med moderne fasader i betongelementer, glass og aluminium.


Så langt var byggeprosessen kommet like før påske.Available jobs

Arkiv

2021

2020

Flere saker:

2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021