Ølen Betong - hjem

Nybakt ingeniør med sansen for HMS

- Mitt inntrykk er at Ølen Betong sine medarbeidere har gode holdninger til helse, miljø, sikkerhet og kvalitetssikring og at ledelsen engasjerer seg i HMS-arbeidet.

Publisert: 24.08.2016

HMS trainee Lovise Amanda Hundseid foran blandeverket i Ølensvåg
Lovise Amanda Hundseid har alltid sett for seg å jobbe med HMS i landbasert bransje. Valget falt på Ølen Betong.

Av Torleif Heggebø, Medvind24

Lovise Amanda Hundseid fra Etne er trainee innen HMS&K ved hovedkontoret i Ølensvåg. Siden januar har 22-åringen hatt deltidsstilling hos Ølen Betong ved siden av studier ved Høgskulen Stord Haugesund. Den nyutdannet HMS&K-ingeniøren fullførte sin bachelor-oppgave sammen med to medstudenter i begynnelsen av juni i år.

Brenner for HMS-faget

- HMS er et tema jeg brenner for, og et fag som kan gi meg muligheter for jobb i de fleste bransjer. Det, i tillegg til at jobb innen HMS også gir muligheter til allsidig arbeid både inne på kontor og ute i felten, gjorde at valg av studieretning var enkel, forteller Hundseid.

Mange unge har jobb i oljeindustrien som den store drømmen, og oppgavene innen HMS offshore er mange. For Hundseid sin del er det jobb på land- jorden som fenger.

- Jeg har siktet meg inn på jobb innen landbasert industri, og hadde tidlig sett meg ut Ølen Betong som en aktuell arbeidsgiver etter studiene. Ølen Betong satser stort og er en bedrift med mange og om- fattende arbeidsoperasjoner som gjør det ekstra viktig at HMS-arbeidet fungerer og kontinuerlig forbedres. Dette arbeidet har jeg lyst å være en del av, sier Hundseid.

Toårig avtale

De neste to årene skal Hundseid være trainee med KS/HMS-leder Steinar Skartland som mentor.

- Skartland gir meg oppgaver og følger meg opp. Til nå har vi hatt en gjennomgang og oppdatering av bedriftens HMS-håndbok. Jeg skal være med på en kartlegging av kjemikalier og bruken av disse, og kvalitetssystemet skal etter hvert oppdateres. Den internasjonale standarden ISO 9001 ble oppdatert i 2015, og vi skal kvalitetssikre at Ølen Betong etter- lever denne, forteller HMS&K-ingeniøren.

Oppgradering av standarden for miljøstyring – ISO 14001 – står også på listen over oppgaver Hundseid skal ta fatt på i tiden framover. Forebyggende sikkerhetstiltak i forbindelse med transport det samme.

- Oppgavene er mange og interessante, og jeg håper å kunne bli her også etter tiden som trainee, sier Hundseid.